Lækre karbonader fra Sicilien

Karbonaderne minder lidt om danske hakkebøffer, men har en lækker krydret og solrig smag  fra oregano og de sorte oliven.

De er helt enkle og meget nemme at tilberede, om sommeren kan de med stor succes varieres med friske hakkede krydderurter, og med alle de friske grøntsager som findes i butikkerne er det jo ingen sag at lave noget lækkert tilbehør til karbonaderne, det kan enten være som grillede grøntsager eller en lækker salat med rustikt brød til.
Opskriften giver 4 karbonader

250 gr hakket svinekød
1/2 løg
1 fed hvidløg
2 tsk skyllede, saltede kapers
1 håndfuld frisk oregano
8 gr sorte oliven
50 gr durumhvedemel
1 spsk olivenolie
Peber

Pil løg og hvidløg og snit dem helt fint.

Bland kødet sammen med løg og hvidløg, hakket frisk oregano, hakkede kapers og oliven samt peber.

Farsen formes til 4 runde bøffer som vendes på en tallerken med durummel.

Steg karbonaderne på en pande med olivenolie, giv dem ca. 5-6 minutter på hver side til bøfferne er møre.

I Italien serveres stegte grøntsager til karbonaderne, prøv evt. at skære et par zucchinier i skiver på langs, skær en aubergine i skiver og gule pebre i brede skiver – alle grøntsagerne steges på en grillpande og serveres til karbonaderne.

Andre artikler

Back to top button