Figenmarmelade med rørsukker

Fichi allo zucchero di canna

Figner er rigtig gode at lave marmelade af og så er det en god måde at gemme lidt af sommeren til senere på året, hvor der er brug for at tænke på de varme sommerdage.

Figenmarmelade med rørsukker

Søgeord figen, frugt, marmelade
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1,5 kg modne grønne figner
  • 2 citroner
  • 1,2 kg rørsukker
  • 2-3 stk stjerneanis
  • 200 ml vand

Sådan gør du

  1. Tør fignerne, hvis de er fugtige. Skær dem herefter forsigtigt i tern. Kom dem herefter i en gryde sammen med saften fra citronerne og vandet.
  2. Varm forsigtigt op og lad det koge ved svag varme indtil fignerne er blevet bløde.
  3. Tilsæt sukker og fortsæt med at koge ved svag varme, samtidig med at der røres regelmæssigt i gryden. Tilsæt stjerneanis, skru op for varmen og lad det koge i 5 - 10 minutter indtil det har en passende konsistens.
  4. For at finde ud af om marmeladen har den rigtige konsistens, kan du komme en klat marmelade på en tallerken og se om den stivner hurtigt, hvis ikke så kan du koge den et par minutter længere.
  5. Skrab forsigtigt eventuelt skum væk fra marmeladen, og rør den godt. Fjern stjerneanis. Lad den herefter hvile i ca. 20 minutter. I mellemtiden kan du klargøre glassene, ved at skolde dem i kogende vand og skyl dem med Atamon.
  6. Fordel marmeladen i glassene, og sæt låg på med det samme. Tør dem evt. med en våd klud, hvis der er løbet lidt marmelade ved siden af. Sæt glassene til afkøling, opbevar dem et mørkt og køligt sted.
Del: