Tiramisu med jordbær

Tiramisu alle fragole

Med de danske haver fyldt med solmodne og røde jordbær, er der ikke noget bedre end at bruge dem i denne forfriskende variant af den klassiske tiramisu. I stedet for kaffe og likør bruges friske, sødmefyldte jordbær – perfekt til dessert eller som en frisk eftermiddags-snack til glæde for store og små.

Tiramisu med jordbær

Ret Dolci
Søgeord jordbær, tiramisu
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

 • 250 gr Mascarpone
 • 3 æg
 • 60 gr sukker
 • Saft af 1 citron
 • 200 gr friske jordbær
 • 8 stk Savoiardi (Ladyfingers)

Sådan gør du

 1. Skyl jordbær og fjern toppen. Gem lidt bær til pynten. Skær resten af bærrene i mindre tern, og læg dem i en skål med en marinade af 1 tsk sukker og lidt citronsaft. Vend bærrene godt rundt i marinaden og lad det stå i minimum 1 time.
 2. I mellemtiden tilberedes mascarponecremen. Æggene deles i hvider og blommer, og blommerne piskes med en håndfuld sukker til det bliver hvidt og cremet. Vend forsigtigt mascarponen i æggesnapsen.
 3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.

  Skær savoiardi-kagerne i mindre stykker på ca. 2 cm.

 4. Forsigtigt hældes den væske som har dannet sig ved jordbærrene over i en lille skål. Vend savoiardi-stykkerne i jordbærsaften og fordel nogle af dem i bunden af 5 portionsglas, og læg et lag jordbær. Kom gerne noget af marinaden henover.
 5. Fordel mascarpone-creme henover, og fortsæt med savoiardi, efterfulgt af jordbær - for til sidst at afslutte med mascarponecreme. Pynt med jordbær og et par friske mynteblade.
Del: