Tiramisu med hindbær

Tiramisu alla lamponi

En frisk og dejlig sommer-udgave af den klassiske tiramisu, i princippet kan alle slags frugt og bær bruges. Hindbærrene som er valgt her, giver en markant smag som passer rigtig godt til det lidt fede islæt i desserten.

Tiramisu med hindbær

Ret Dolci
Søgeord opskrift tiramisu, tiramisu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 150 gr Mascarpone
  • 2,2 dl piskefløde
  • 3 dl dessertvin evt. en Moscato eller Marsala
  • 300 gr hindbær
  • 120 gr savoiardi
  • 1 spsk sukker
  • Friske mynteblade

Sådan gør du

  1. Rens hindbær, tag en lille håndfuld fra til pynt - resten af bærrene lægges i en lille skål og lidt af vinen hældes over samt der drysses med sukkeret, bland rundt med let hånd og lad det stå til senere.
  2. Pisk fløden til skum og vend mascarponen i med en dejskraber.
  3. Dyp hurtigt savoiardi'erne i en skål med dessertvinen og læg et lag savoiardi i 4 portionsglas.
  4. Læg et lag med hindbær og et lag med creme, herefter savoiardi dyppet i vinen, et lag med hindbær og afslut med et lag af creme.
  5. Stil glassene i køleskabet i minimum 1 time, og pynt dem med hindbær og friske mynteblade lige inden servering.
Del: