Tærter med blå figner

Tegliette ai fichi blu

Om sommeren er træerne i store dele af Italien, fyldt med store og solmodne figner. I så store mængder at der er rigeligt til både at spise og ikke mindst bruge i madlavningen.

Her er der brugt blå figner, i små portionstærter som kan serveres med hjemmelavet vanilleis, eller måske kold flødeskum.

Tærter med blå figner

Ret Bagværk
Søgeord blå figner, figner, frugttærte
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 9 modne blå figner
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 125 gr hvedemel
  • 50 gr flormelis
  • Rørsukker
  • Smør
  • Pinjekerner
  • Salt

Sådan gør du

  1. I en skål blandes melet med flormelis. Tilsæt æggene, et af gangen, sammen med mælk og piskefløde. Pisk godt mellem hver æg, så der ikke opstår klumper. Tilsæt knivspids salt, og bland det godt. Dæk skålen, lad dejen stå og hvile i ca. 5 minutter.
  2. I mellemtiden, smøres 6 små tærteforme på ca. 12 cm i diameter. Skyl og rens fignerne, skær dem i halve, skær dem i halve på langs.
  3. Fordel dejen i de 6 tærteforme. Herefter placeres 3 halve figner i hver tærteform, med skæresiden opad. Drys tærterne med med rørsukker.
  4. Bag tærterne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter, eller indtil at kanten er gylden og sprød. Lige inden servering drysses tærterne med flormelis og ristede pinjekerner. Du behøver ikke at riste pinjekernerne, det er smag og behag.
Del: