Tærte med kirsebær

Torta di ciliegie

En nem og lækker kage med solmodne kirsebær. Brug gerne nogle kirsebær som er mørke i skallen og har godt med sødme.

Tærte med kirsebær

Ret Dolci
Søgeord frugttærte, kirsebær, tærte, tærte kirsebær
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 300 gr friske kirsebær
  • 150 gr hvedemel Tipo "00"
  • 100 gr Ricotta
  • 1 æg
  • 80 gr smør
  • 40 gr rørsukker
  • 1 dl letmælk
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
  2. Skyl kirsebær, halver dem og fjern stenen - du kan også bruge en decideret kirsebærsten-udstikker hvis du har sådan en. Læg kirsebærrene på køkkenrulle, og dup dem tørre.
  3. I en skål piskes æg med sukker til det har en hvid og cremet konsistens, tilsæt herefter det afkølede smør samt mælk.
  4. Tilsæt bagepulver og mel, og vend det rundt. Herefter tilsættes ricotta'en i dejen og der røres forsigtigt rundt. Til sidst vendes kirsebærrene forsigtigt i dejen.
  5. Smør et ovnfast fad med en klat smør, og fordel dejen i fadet. Kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Kagen kan både serveres lun og afkølet.
Del: