Panna Cotta med jordbær og hyldeblomst

Panna Cotta alla sambuca e fragole

En lækker og frisk sommerdessert, når det vrimler med flotte, røde jordbær i haver og butikker. Panna cotta’en kan med fordel laves i god tid og skal kun lige pyntes med jordbær inden servering.

Panna cotta med jordbær og hyldeblomst

Ret Dolci
Søgeord jordbær, panna cotta
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 35 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 500 ml kaffefløde
  • 4 blade husblas
  • 2 dl sødmælk
  • 50 gr sukker
  • 1 dl konc. hyldeblomstsaft
  • 1 stang vanille
  • 1,5 dl vand
  • 100 gr sukker
  • 500 gr friske jordbær

Sådan gør du

  1. Husblas-bladene lægges i en skål med koldt vandt, så bladene er dækket helt med vand. Lad dem ligge i vandet til de er helt bløde.
  2. I en gryde opvarmes mælk, fløde, sukker og hyldeblomstsaft indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det køle. Tag husblas-bladene op af vandet og knug vandet af.
  3. Tilsæt husblas'en til den lune fløde, samtidig med at der røres så at husblas'en bliver opløst. Fordel panna cotta'en i 8 små portionsglas eller forme og lad dem stå i køleskabet i minimum 3 timer.

  4. Samtidig koges en lage af vand, sukker og flækket vanillestang, lad sukkeret blive opløst og sluk så for varmen. Lad lagen køle helt af.
  5. Skyl jordbærrene og skær toppen fra, skær jordbærrene i kvarte og fordel dem i den afkølede lage. Lad jordbærrene trække i lagen i ca. 1 times tid.
  6. Lige inden servering vendes panna cotta'en ud af formene eller glassene, herefter fordeles jordbærrene over panna cotta'en, pynt med blade af citronmelisse.

Del: