Kold jordbærsuppe

Zuppa di fragola

Italienerne bruger gerne jordbær til en forfriskende dessert hvor bærrene får lov til at ligge i en lage af rødvin eller balsamico – hvilket bare smager dejligt, men bærrene kan også bruges til en læskende kølig suppe med hjemmebagte marengs til.

Kold jordbærsuppe

Ret Dolci
Søgeord jordbær, suppe
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 3 spsk. sukker
  • 500 gr friske jordbær
  • 1 glas Marsala eller tør hvidvin
  • Lidt frisk mynte
  • Knivspids fint salt

Sådan gør du

Marengs:

  1. Pisk hviderne helt stive sammen med 2 spsk. sukker og salt, du skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at indholdet flyder ud. Sprøjt marengsmassen ud på en bageplade i mellemstore toppe - portionen giver ca. 12 toppe. Bages i ovnen ved 180 grader i 15 minutter - ovnen må ikke åbnes da det vil få marengsene til at falde sammen, herefter slukkes ovnen og lad marengsene afkøle.

Jordbærsuppe:

  1. Skyl jordbærrene, fjern den grønne top og skær dem i mindre stykker. Tag lidt fra som skal bruges til pynt.

  2. Kom jordbærrene i en blender og mos til pure sammen med 1 spsk. sukker og Marsala/hvidvin.
  3. Herefter koges puréen ved lav varme i 2 min., tilsæt de jordbær som er taget fra til pynt og lad dem koge med i 1 min.
  4. Lad suppen køle. Skyl mynten, og del i små buketter. Server suppen i portions-skåle med et par marengs ovenpå og pynt med mynte.
Del: