Jordbær-ricotta creme

Crema di fragole e ricotta

En frisk dessert til en varm sommerdag, jordbærrene kan nemt erstattes af andre sommerbær efter ønske og smag. Cremen kan fordeles i små isbægre hvor der sættes en ispind i bunden og fryses, så er der en nem og hurtig jordbæris.

Jordbær-ricotta creme

Ret Dolci
Søgeord ricotta
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 250 gr friske jordbær
  • 5 spsk sukker
  • 300 gr ricotta
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Skyl jordbærrene og skær toppen fra. Skær bærrene i halve og kom dem i en blender sammen med sukkeret. Blend jordbær med sukker til en fin ensartet puré, hvis du ikke ønsker de små kerner i cremen kan du komme puréen gennem en fin sigte.
  2. Rør ricotta'en ensartet, og tilsæt jordbærpuréen, vend det forsigtigt rundt. Piskefløden piskes til flødeskum, det skal ikke piskes alt for hårdt.

  3. Vend flødeskummet i jordbær-ricottacremen, til det hele er rørt godt sammen. Fordel ricottacremen i små portions-skåle og server kold, du kan desuden fordele små stykker af friske jordbær el. anden frisk frugt ovenpå cremen.
Del: