Clafoutis med blommer

Clafoutis alle prugne

En lækker dessert med sensommerens modne blå blommer, nem og hurtig at tilberede. Server med iskold flødeskum eller vanilleis. Den kan også tilberedes med friske ferskner eller abrikoser.

Clafoutis med blommer

Ret Dolci
Søgeord blommer, clafoutis
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 10 blå blommer
  • 70 gr hvedemel
  • 80 gr sukker
  • 4 æg
  • 60 gr blødt smør
  • 3 dl mælk

Sådan gør du

  1. Skyl blommer, tag stenen ud og skær blommerne i kvarte. Smør et fad med smør og fordel blommerne i bunden af fadet.
  2. I en skål blandes æg og sukker, der piskes godt sammen til det bliver lyst og cremet. Tilsæt mel, blødt eller flydende smør og mælk, pisk dejen godt sammen.
  3. Fordel dejen henover blommerne og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter ved 180 grader.

    Server med fris kpisket flødeskum eller vanilleis til.

Del: