Bagte ferskner

Pesche ripiene al forno

En klassisk dessert i Piemonte, hvor fersknerne fyldes med Amaretti og kakao, desserten kan spises både kold som varm med kold flødeskum eller en hjemmelavet vanilleis.

Bagte ferskner

Ret Dolci
Køkken Piemonte
Søgeord ferskner
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 modne ferskner
  • 60 gr rørsukker
  • 30 gr kakao
  • 30 gr smør
  • 4 Amaretti
  • 2 æggehvider

Sådan gør du

  1. Skær ferskner i halve, og fjern stenen. Skær lidt af kødet i midten af den halverede fersken væk, brug gerne en ske.
  2. Bland æggehvider med kakao, sukker og knuste Amaretti'er. Fordel fyldet i midten af de halverede ferskner. Ovenpå lægges en lille klat smør og fersknerne bages i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time.
  3. Serveres lune, evt. med vanilleis til. Du kan også vælge at komme honning over de bagte ferskner. Eller drysse finthakkede hasselnødder over fersknerne inden de bages.

Del: