Hasselnødde-tærte

Torta di nocciole

En traditionel opskrift fra det piemontetiske køkken, og fra en region som netop er kendt for sine hasselnødder af høj kvalitet. Det er primært i den sydlige del af region, at der dyrkes hasselnødder og opskriften på hasselnøddetærte er en opskrift som går i arv gennem generationer.

Hasselnødde-tærte

Ret Torte
Køkken Piemonte
Søgeord hasselnødde-tærte, hasselnødder, tærte
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 100 gr hvedemel
  • 130 gr sukker
  • 10 gr bagepulver
  • 2 store æg
  • 120 gr smør
  • 200 gr ristede hasselnødder
  • 1 stang vanille
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk rom

Sådan gør du

  1. Hak de ristede hasselnødder helt fint og bland dem med halvdelen af sukkeret. Smør en springform på indersiden og drys den med mel.
  2. Pisk æggene sammen med resten af sukkeret til det bliver lyst og tykt. Tilsæt to håndfulde hakkede hasselnødder sammen med det smeltede og afkølede smør.
  3. Herefter tilsættes hvedemel som er blandet med bagepulver, vanillekorn, afkølet kaffe og rom. Bland det hele godt sammen, hvorefter dejen hældes i den smurte form.
  4. Kagen bages i ovnen ved 175 grader, i ca. 30-40 minutter til kagen er hævet og sprød på toppen. Kagen kan pyntes med grofthakkede hasselnødder.
Del: