Torta Fritta med Prosciutto di Parma og ramsløgmayonnaise

Torta Fritta con Prosciutto di Parma

En italiensk klassiker er Torta Fritta, små friterede brød som er perfekte til en snack med Prosciutto eller ost. Her er forårets friske ramsløg benyttet til en forfriskende mayonnaise eller dip som tilbehør til Torta Fritta.

Torta Fritta med Prosciutto di Parma og ramsløgmayonnaise

Ret Antipasti, Snack
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Torta Fritta

  • 15 g fersk gær
  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør
  • Olie til friture

Ramsløgmayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • 4 dl solsikkeolie
  • 1 dl grofthakket frisk ramsløg (eller 4 spsk. ramsløgpuré)

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i mælk og vand. Rør sammen med mel, salt og smør med æltekrog i ca. 5 minutter. Lad det hæve til dobbelt størrelse. Rul dejen ud til en tynd «kage». Skær små firkanter ud med en kniv.

  2. Varm fritureolien op til 180 grader. Steg firkanterne i olien, og vend dem undervejs i friteringen, indtil de er gyldne.

Ramsløgsmayonnaise

  1. Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i et litermål. Blend med en stavmixer, og kom solsikkeolie i. Kom evt. en spsk. koldt vand i, hvis mayonnaisen bliver for tyk.

  2. Kom ramsløg i, og blend til en grøn mayonnaise. Smag til med salt og peber.

  3. Server torta fritta med ramsløgmayonnaise og 8 skiver Prosciutto di Parma.

Photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer

Del: