Frittatine med zucchine og forårsløg

Frittatine con zucchine

Brug sommerens friske zucchine – kendes også under navnet courgette, til disse små pandekager som på italiensk hedder frittatine. De er gode som antipasti eller til frokosten.

Frittatine med zucchine

Ret Antipasti
Søgeord frittata
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 små zucchiner (courgette)
  • 1 forårsløg
  • 1 citron
  • 4 æg
  • 4 spsk piskefløde
  • 4 spsk mel
  • 15 gr revet parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl zucchinerne, skær toppen fra og riv dem groft. Læg dem i en sigte, tilsæt 1 tsk salt og vend det rundt i de revne zucchine. Lad stå i ca. 30 minutter og sæt en tallerken under til det vand som drypper fra.
  2. Skyl de revne zucchine og dyp dem tørre med køkkenrulle. I en skål blandes æg, zucchine, snittede forårsløg, parmesan, piskefløde, revet citronskal samt mel godt sammen. Tilsæt salt og peber.
  3. På en pande varmes lidt olivenolie, og zucchine-blandingen lægges på den varme pande med 2 spiseskeer i små portioner med plads imellem. De skal ikke være for tykke. Lad dem stege i ca. 4-5 minutter, når der er gået halvdelen af tiden vendes de på panden. Hver side skal være gylden.
  4. Serveres lune. De kan sagtens laves i forvejen og så lunes i ovnen inden servering.
Del: