Asparges med æg

Asparagi alla Bismarck

Denne helt enkle ret er en klassiker i Italien, og serveres som forret. I Danmark vil du også kunne servere disse asparges som tilbehør til en let sommermiddag. Eller måske som enkel og nem frokost.

Asparges med æg

Ret Antipasti, Tilbehør
Søgeord asparges, asparges med æg
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg friske grønne asparges
  • 8 æg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Knæk den tørre og lyse ende af asparges, du skal kunne knække enden af uden modstand. Kog asparges i lidt vand i ca. 10 minutter, de skal ikke være helt udkogte - der må gerne være modstand i dem.
  2. Kog æggene i 3-4 minutter til de er blødkogte, hvis du har mod på det kan du også vælge at lave pocherede æg. Pil skallen af æggene.
  3. Anret de kogte asparges på 4 tallerkner, stænk dem med olivenolie og fordel de kogte eller pocherede æg ovenpå. Lav et snit i den ene ende af æggene, så blommen flyder ud. drys med salt og peber, server straks.
Del: