Ærtecreme med urter

Crema di piselli alle erbe

Det er svært at stå for de nyplukkede friske ærter, og det bedste er selvfølgelig bare at spise dem som de er – men hvorfor ikke prøve dem i denne kolde cremede suppe med et stykke brød til. Perfekt som forret på en lun sommeraften.

Ærtecreme med urter

Ret Antipasti
Søgeord ærtesuppe
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 forårsløg
  • 500 gr ærter
  • 50 gr friske basilikum- og mynteblade
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • Olivenolie
  • Grøntsags-boullion
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skyl basilikum- og mynteblade, hak dem fint og kom dem i en skål, hæld den varme hvidvinseddike henover. Tilsæt sukker, knivspids salt og sæt på køl.

  2. Snit forårsløg inklusiv den grønne top og giv det en let stegning i en gryde med olivenolie. Tilsæt ærter og basilikum-blade. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter.

  3. Lad det køle lidt af, kom det herefter i en blender og blend til ensartet og cremet konsistens, hvis der ønskes en finere konsistens kan cremen kommes gennem en fin sigte. Stil cremen i køleskabet til den skal serveres.
  4. Lige inden servering fordeles ærtecremen i 4 portions-skåle og 1 tsk urte-salsa hældes over sammen med et par friske ærter. Server med skiver af ristet brød.
Del: