Italienske fåreavlere protesterer mod falsk pecorino

Af : | 0 Kommentarer | On : 7. september 2010 | Kategori : Made in Italy

Fåreavlere fra det meste af Italien demonstrerede igår i Rom, for at få regeringen og politikerne til at bekæmpe den kopiering af oste som sker i landene omkring Italien.

Det var primært fåreavlere fra regionerne Sardinien, Lazio, Toscana, Sicilien og Umbrien som var taget til Rom for at demonstrere mod regeringens manglende indgriben på området, men avlere fra alle de regioner som producerer ost var repræsenteret ved gårsdagens demonstration.

Det er blandt andet oste som pecorino som amerikanske firmaer får fremstillet i lande som Ungarn og Rumænien, men som de uden problemer stadig kalder pecorino, selvom ostene intet har med Italien at gøre eller for den sags skyld har set skyggen af landet.
Avlerne havde til deres demonstration medbragt forskellige typer af den ægte pecorino fra nogle af landets forskellige regioner, blandt andet den romanske og siciliansk type. Fåreavlerne repræsenterede Italiens knap 7 mio. får.

Avlerne havde selvfølgelig også medbragt den falske ost, så forskellen kunne ses og smages.

Ikke mange tænker over det hårde arbejde som ligger bag fremstillinge af en ost som pecorino, avlerne står hver dag op kl. 5 for at starte deres arbejde med dyrene, hvilket de gentager igen om eftermiddagen, hvert får giver om dagen ca. 1 liter mælk som avlerne får 60 cent for (0,60 euro, 1 euro er lig 7,50 krone) – hvilket er langt under den pris som det samlet har kostet avlerne at producere mælken for.

Sardinien er den region som har den største produktion med 300 mio. kg pecorino, efterfulgt af Sicilien med 70 mio. kg, Lazio med 60 mio. kg og Toscana med 50 mio.

Det udenlandske salg af ostene kan da også tydeligt mærkes på Italiens eksport af pecorino, eksporten af ostene Made in Italy er faldet med 10%.

Produktionen af de falske pecorinoøer dumper priserne på markedet, og det kan mærkes hos de italienske fåreavlere som presses på deres levebrød.

En af de rumænske mejerier reklamerer enddog med at det er et firma som baserer sig 100% på italiensk fremstillingsproces, udstyr og knowhow, og fortæller på deres egen hjemmeside har de opereret indenfor mejeri-branchen gennem de sidste 85 år. Sandheden er dog en lidt anden, nemlig at det pågældende mejerier er startet op i 2007 via en kæmpe-investering, udelukkende med henblik på eksport af den forfalskede italienske pecorino-ost.

Se andre indlæg og opskrifter:

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close