Hvordan laver man en basis tomatsalsa ?

En god tomatsalsa er en vigtig bestanddel i det italienske køkken og anvendes i et utal af forskellige retter, men er også supernemt som tilbehør til en omgang pasta.

En portion pasta med en god hjemmelavet tomatsalsa, italiensk brød samt et godt glas vin er et enkelt og samtidig lækkert måltid som nok skal mætte.

Tomatsalsaen er en af grundstenene i det italienske køkken, og enhver italiensk husmor har sin helt egen opskrift som er en velbevaret hemmelighed og som gives videre fra generation til generation, uden at der på nogen måde ændres i opskriften.
En traditionel tomatsalsa består af helt enkle råvarer som løg, hvidløg, tomater og olivenolie.

I denne opskrift er der tilsat friske basilikumblade, som kan udelades hvis dette ønskes.

Tomatsalsa

Ret Tilbehør
Søgeord tomater, tomatsalsa
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser

  • 1 mellemstort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 425 gr svarende til 1 dåse flåede og hakkede tomater
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 10 blade frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Rens løg og hvidløg for skræl samt skær top og bund fra, snit løget fint.
  2. I en bredbundet gryde varmes olivenolie, løg og det hele fed hvidløg tilsættes. Lad løget blive gyldent, fjern hvidløgsfedet fra gryden.
  3. Tilsæt de flåede, hakkede tomater, sukker(for at kompensere for syrligheden i tomaterne), salt og peber. Lad tomatsalsaen stå ved svag varme i 10 minutter.
  4. Herefter tilsættes de skyllede, tørre og groftsnittede basilikumblade, og lad salsaen småsimre i yderligere 10 minutter.

    Salsaen er nu klar til at blive serveret til en portion pasta med friskrevet ost

Del: