Italienske restauranter boykotter Tripadvisor

Mange italienske restauranter vælger nu at boykotte internetsiden Tripadvisor, fordi de mener at mange af de vurderinger og anmeldelser som bliver offenliggjort på siden i virkeligheden ikke er ægte eller ikke har positive hensigter.

Nu skal det ikke tolkes som om at restauranterne er sure på sitet fordi de har fået dårlige anmeldelser, det skyldes derimod at flere restauratører har modtaget henvendelser fra firmaer som tilbyder dem til en god prise, så vil de lave 10 ægte og positive anmeldelser om restauranten. Anmeldelser som de siger vil blive skrevet af rigtige brugere og offentliggjort på Tripadvisors site. Restauratørerne har selvfølgelig afvist tilbuddene.

Nu kan man jo så begynde at diskutere ægtheden af brugeren eller rettere sagt de gæster som påstår at have besøgt de pågældende restauranter og ægtheden af deres anmeldelse. For mon ikke de fleste godt kan sætte sig ned og skrive en anmeldelse som kan passe nogenlunde på en hvilken som helst italiensk restaurant.
Hovedparten af de anmeldelser som skrives på sites som Tripadvisor er selvfølgelig ægte og skrevet udfra en god oplevelse som vedkommende gerne vil give videre til andre måske kommende gæster.

Sites som Tripadvisor har fået stor betydning, samt er en rigtig god service og informationskilde for mange som gerne vil vide mere om gode restauranter, hoteller mv. når de f.eks skal på ferie.

Dertil kommer at der ikke findes censur på internettet, som derved bliver et medie hvor folk kan gemme sig bag et opfundet navn og så skrive frit fra leveren. Dette gælder så også hvis ekskæresten er blevet sur og begynder at skrive hadefulde kommentarer, eller sure kunder som ikke kunne overholde de uskrevne regler for opførsel, hvor de så på internettet finder et publikum for deres verbale udgydelser. Det er blandt andet dette som de italienske restauratører gerne vil undgå, så at gæster kan stole på anmeldelser som findes på sites som Tripadvisor.

Kan du så stole på Tripadvisor ?
Det kan du godt så længe du bruger din sunde fornuft, når du læser anmeldelserne igennem. Er anmeldelserne overstrømmende positive i en grad som virker påfaldende, så kan det være tegn på at det er betalte anmeldelser. Heldigvis skiller mange af disse falske anmeldelser sig ud ved, at være skrevet på et ubehjælpsomt sprog hvor grammatik og sprog er helt hen i vejret – så er det som oftest tegn på disse er skrevet på et andet sprog og så oversat via f.eks Google Translation. Det vil sige, at anmelderen aldrig nogensinde har sat sine ben i den pågældende restaurant men er blevet betalt for at lave anmeldelsen.

Del: