Italienerne spiser mere pasta og mindre kød

Når krisen kradser, så ændrer vi adfærd og indkøbsmønster, det er ikke kun i Danmark men det forekommer også i Italien.
Dyre fødevarer bliver skåret væk fra indkøbssedlen til fordel for mere økonomiske varer som rækker længere for færre penge. Det gjorde italienerne sidste år, hvor flere fravalgte frisk fisk og kød til fordel for mere pasta.

Denne tendens ser ud til at fortsætte ind i 2013, hvor tendensen også omfatter en stigning i salget af fjerkræ og et fortsat fald når det gælder rødt kød.

Det er ikke kun på kødsiden, nedgangen kan mærkes – også når det gælder vin og frisk frugt så er det noget af det som italienerne vælger at skære ned på når der er færre penge til rådighed på husholdningsbudgettet.

Italienerne går nu mere på tilbudsjagt end de tidligere har gjort, omkring 62% af italienerne indrømmer at de shopper rundt efter de bedste tilbud hvor de kan spare mest. Mange bruger en del tid på at sammenligne priser i de forskellige supermarkeder for at finde ud af hvor de kan få varerne billigst.

Forbruget i 2012 har da også været rekordlavt – rent faktisk historisk lavt, og baseret på tendenserne i januar så ser det ikke ud til at der er positive tegn lige foreløbigt.

Del: