Italienerne foretrækker deres egen mad

Af : | 0 Kommentarer | On : 29. oktober 2010 | Kategori : Italiensk livsstil

Har du været på ferie i Italien vil du højest sandsynligt have lagt mærke til at der udelukkende findes italienske spisesteder – hvilket selvfølgelig er naturligt i og med at det er Italien, men der er faktisk noget om snakken for der findes ikke særlig mange spisesteder med mad fra andre lande.

Hvor vi i Danmark indenfor forholdsvis kort afstand hurtigt kan finde et bredt udvalg af etniske restauranter som f.eks kinesisk, italiensk, spansk, græsk og andre spisesteder, så er dette ikke noget man lige falder over på sin vej gennem de italienske byer, faktisk så skal man lede meget, meget grundigt og vedvarende for at kunne finde blot en enkelt.

Og selvfølgelig findes de da også her, men italienerne foretrækker blot at spise italiensk mad, og det er kun en meget lille del af befolkningen der benytter sig af muligheden for at smage mad fra andre kulturer.
Rent faktisk er det kun 5% af den italienske befolkning som besøger en restaurant eller spisested med mad fra andre lande, hvorimod hele 51% benytter sig af at gå ud og spise på en italiensk restaurant.

Langt størstedelen af italienere har aldrig sat deres ben eller købt takeaway fra en restaurant der serverer udenlandsk mad som f.eks. sushi, kebab, tacos eller lignende, hvor dette jo er helt normalt i dagens Danmark. Her er det mere naturligt at man afveksler sin daglige danske mad med udenlandsk inspirerede retter og holdningen er da også mere sådan lidt “skal vi spise kinesisk iaften ?” – hvilket under ingen omstændigheder ville finde sted i Italien – pastaens højborg.

Det er da heller ikke uden grund at italienerne er stolte af deres mad og fødevarer, som de gør utrolig meget for at beskytte og fastholde.
Det italienske køkken er og bliver et ualmindeligt rigt og enkelt køkken hvor man formår at få de mest lækre retter ud af få råvarer af høj kvalitet, her tælles ikke i kvantitet men i kvalitet.

Dog er det samtidig lidt paradoksalt i og med at Italien igennem de sidste par år er begyndt at importere flere af deres råvarer netop fra udlandet, f.eks tomater fra Kina, mozzarella fra Tyskland eller hvad med olivenolie fra Tunesien eller Spanien.

Men det melder historien nu ikke så meget om…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close