Italienerne ændrer indkøbsvaner

Det tager længere tid for italienerne at handle ind, end det gjorde tidligere, og det er ikke fordi de har brug for lang tid til at ose rundt i butikkerne men fordi de bruger tid på at forberede deres indkøb.

Mange italienere bruger idag mere tid på at finde ud af hvor de finder de bedste tilbud og hvor findes de laveste priser i forhold til kvalitet.

Omkring 6 ud af 10 italienere kører fra butik til butik for at finde ud af hvor de får mest for pengene, samt kører efter de gode tilbud. Samtidig er lavpris-supermarkederne i de seneste år styrtet frem i Italien, butikker som for eksempel de tyske supermarkedskæder Lidl og PennyMarkt oplever for tiden en kraftig fremgang i antallet af kunder.

Mange af de traditionelle små købmandsforretninger, grønthandlere, slagtere og andre specialforretninger mister kunder til de store supermarkederskæder og discountsupermarkeder.

Trods en travl hverdag i et moderne samfund, så bruger italienerne mere tid i butikkerne end tidligere. Der vælges blandt andet frugt og grøntsager som ikke er så dyre, som er dyrket lokalt og ikke dyre udenlandske fødevarer som skal importeres og fragtes til landet.

Især for basisvarer som olivenolie, frugtjuice, vin, pasta og tomater – er der sket en markant stigning i salget, men også sæsonens friske lokale grøntsager og frugt som blandt andet kan købes på de mange lokale markeder er i høj kurs. Væk med alle de fordyrende mellemled, varerne købes direkte fra producenten.

Ændringen i italienernes indkøbsvaner kan udelukkende tilskrives landets økonomiske krise, som får forbrugerne til at tænke sig om en ekstra gang inden de går ud for at bruge deres penge. Mange italienere vil ikke gå på kompromis med kvaliteten og vælger derfor istedet at købe mindre, eller finde de samme varer til en billigere pris et andet sted.

Del: