Den italienske morgenmad indtages på baren

Middelhavslandene – heriblandt Italien er ikke kendt for deres omfangsrige morgenmad, nej her snuppes morgenmaden som oftest i forbifarten på den lokale bar, en bar i nærheden af arbejdet, eller hvor den travle italiener nu kommer forbi om morgenen.

Den typiske italienske morgenmad består af en brioche eller croissant, ledsaget af en kop kaffe eller cappuccino – morgenmadsprodukter som cornflakes, muesli, yogurt, juice mv. er ikke at finde på det italienske morgenbord.

Det er da heller ikke morgenmaden som vejer tungest på budgettet, en traditionel kop kaffe koster gennemsnitligt 0,95 euro – knap 7,50 kr, mens en cappuccino ligger i den dyrere ende med en pris på 1,25 euro.

Det er heller ikke tilfældigt hvilken bar der vælges, oftest er det en bar i nærheden af hjemmet eller arbejdet. Vidste du at Lombardiet er den italienske region med det største antal barer ? der er rent faktisk 30.000 barer i denne norditalienske region – det svarer til sådan ca. 17% af det samlede antal af barer på landsplan.

Det er dog stadig primært den mandlige del af befolkningen som praktiserer denne morgenmadstradition, men i og med at flere kvinder begynder at arbejde udenfor hjemmet så haler kvinderne stærkt ind på mændene.

Del: