Sicilien

0 Kommentarer | 25. februar 2018

Sicilien er Italiens sydligste region, og ikke mindst en særdeles kulinarisk region med spændende lokale specialiteter og kendte vine.

Klimaet på Sicilien , især den karakteristiske sorte jord er rig på mikroelementer som er gavnlig for dyrkning af forskellige typer af frugt, korn, oliven og ikke mindst dyrkning af druer. I perioder regner det kraftigt og de mange terrasser til vindyrkning, medfører at produktionen foregår ved håndkraft.

Den traditionelle vinproduktion på øen, stammer helt tilbage fra antikken’s tid og produktionen er gennem tiden præget af grækerne og romerne. Det menes, at de daværende græske kolonier var medvirkende til at initiere vinproduktionen på Sicilien. I dag udgør vinproduktionen på Sicilien, en trediedel af den samlede vinproduktion i Italien. Øen producerer 1 DOCG-vin – Cerasuolo di Vittoria.

De primære druetyper er lokale druer som Calabrese, Frappato, Grosso Nero, Nerello Mascalese, Nerello Mantellato, Nerod’Avola og Sangiovese, Dertil komme mere internationale druetyper som Syrah, Chardonnay og Cabernet.

Sicilien er derudover ikke mindst kendt for sine dessertvine Moscato Passito og Malvasia delle Lipari som blandt andet produceres på druerne af samme navn – Moscato og Malvasia, som er udpræget på øerne Lipari og Pantelleria. Den meste kendte dessertvin fra Sicilien, er dog hedvinen Marsala som produceres på de mindre kendte, lokale hvide druer Grillo, Inzolia og Catarratto.

Vinene fra Sicilien:

  • Alcamo (DOC)
  • Camarro (IGT)
  • Cerasuolo di Vittoria (DOC)
  • Colli Ericini (IGT)
  • Contea di Sclafani (DOC)
  • Contessa Entellina (DOC)
  • Delia Nivolelli (DOC)
  • Eloro (DOC)
  • Etna (DOC)
  • Faro (DOC)
  • Fontanarossa di Cerda (IGT)
  • Malvasia delle Lipari (DOC)
  • Marsala (DOC)
  • Menfi (DOC)
  • Monreale (DOC)
  • Moscato di Noto (DOC)
  • Moscato di Pantelleria (DOC)
  • Moscato di Siracusa (DOC)
  • Salemi (IGT)
  • Salina (IGT)
  • Sambuca Siciliana (DOC)
  • Santa Margherita di Belice (DOC)
  • Sciacca (DOC)
  • Sicilia (IGT)
  • Valle Belice (IGT)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close