To nye kaffe-karakterer fra Nespresso

Af : | 0 Kommentarer | On : 17. marts 2014 | Kategori : Indkøbsguide

For at henrykke, overraske og åbne op for nye smagsoplevelser og kontraster for Club Medlemmer og kaffe connaisseurs, har Nespresso kaffeeksperter dette forår rettet blikket mod de rige og mangfoldige kafferegioner i Colombia. Her har man skabt forårets to Limited Edition Grands Crus.

Nespresso kaffeeksperterne, der længe har haft indgående kendskab til colombiansk kaffe, opsøgte grøn kaffe fra regionerne Cauca og Santander. De særligt aromatiske Arabica bønner, der er anvendt til at skabe disse to Grands Crus, har meget forskellige aromaer og smagsprofiler.

Dermed tages konceptet fra Pure Origin Grands Crus et skridt længere – I Pure Origin Grands Crus indhentes kaffen fra et bestemt oprindelsesland. De to Colombian Terroirs Limited Edition Grands Crus viser, hvordan mangfoldige sensoriske oplevelser kan opnås i Arabica sorten, når den dyrkes i forskellige regioner inden for samme land.

Cauca og Santander er to regioner i hver sin ende af Colombia, hvor Nespresso i mange år har arbejdet hånd i hånd med kaffebønderne under AAA Sustainable Quality™ Programmet. Det er det tætte samarbejde Nespresso har med disse kaffebønder, der gør det muligt at skabe de to meget unikke Limited Edition Grands Crus.

I den frodige, grønne og frugtbare region i det sydvestlige Colombia, hvor kaffebuskene gror på bjergsiderne under varmen fra solen ved Ækvator, er Cauca kendt for sine meget små kaffefarme. Derimod er Santander mod nordøst en tørrere, stejlere region omringet af stejle bjerge, der udgør den anden ende af Andes Cordillera bjergkæden. Her vokser kaffen i skyggen af høje træer, som beskytter for den kraftige sol.

Cauca Limited Edition Grand Cru karakteriseres ved dens frugtige-vinagtige aromaer og saftige smag. Den er kompleks og aromatisk og ligger på intensitet 6. Santander Limited Edition Grand Cru har undertoner af ristet brød og søde noter af karamel. Med en afrundet og balanceret eftersmag, ligger den på intensitet 7. Begge Grands Crus anbefales som Espressoer på 40 ml. Begge Colombian Terroirs Limited Edition Grands Crus bevarer deres tydelige karakteristika, når de tilberedes med mælk. Hvis de skal nydes med mælk, anbefales Cauca som en Cappuccino og Santander som en Latte Macchiato.

Se andre indlæg og opskrifter:

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close