Parmigiano Reggiano Night

Af : | 0 Kommentarer | On : 30. oktober 2016 | Kategori : Fødevarer, Ost

Hvis du spørger en italiener så skal mad spises i selskab med de personer som vi elsker og holder af, den sociale kontakt og samvær betyder utrolig meget for italienerne. Det er også det som er fokus ved arrangementet Parmigiano Reggiano Night som netop har fundet sted overalt i Italien, lørdag d. 22. oktober 2016.

En aften hvor det handler om, at nyde hinandens selskab mens der spises god mad hvor den gennemgående røde tråd består af en ting, nemlig osten Parmigiano Reggiano.

Arrangementet opstod for nogle år siden, nærmere betegnet i 2012 som et spændende initiativ, og er siden blevet en tilbagevendende tradition, til stor glæde for både italienere og ikke-italienere. Aftenen går i al sin enkelthed ud på, at en lang række restauranter over hele Italien inviterer indenfor til spændende menuer hvori osten Parmigiano Reggiano indgår.

I år deltog mere end 350 restauranter, så det er uden tvivl et arrangement som er kommet for at blive og hvis du er på de kanter i oktober måned næste år, så er det helt sikkert værd at bestille bord til. Og husk at bestil bord, ellers kan du lige så godt opgive det for der er rift om pladserne. Så det gælder om at være hurtig, for det er populært.

Selvom aftenen måske ikke tilbringes på en restaurant, kan den jo sagtens tilbringes i godt selskab med venner og bekendte mens der hygges med god mad og vin.

parmigiano-snacks-og-skaale

At skulle sammensætte en menu med Parmigiano Reggiano som den røde tråd og vigtigste ingrediens, er en spændende udfordring. For Parmigiano er med til at give retten et smagsmæssigt pift men skal på samme tid heller ikke overdøve de øvrige ingredienser, og at det skal være muligt at fornemme ostens smag.

Til denne aften er der blevet brugt Parmigiano Reggiano som har været lagret i 30 måneder, en lagringstid som giver osten en meget markant nøddeagtig smag.

I aftenens anledning stod menuen blandt andet på hjemmebagte Parmigiano Reggiano skåle med laksesalat og Parmigiano Reggiano chips, hvid pizza med ost og artiskokker, efterfulgt af hjemmelavet lasagne med græskar og spinat. Det var oplagt at bruge græskar, for det vrimler jo med græskar i butikkerne, så hvorfor ikke bruge de friske råvarer som sæsonen har at byde på.

pizza-med-artiskokker3

tallerken-med-graeskarlasagne

Du kan også læse om forskellen på 2 af Italiens mest kendte oste på – Hvad er forskellen på Parmigiano og Pecorino ?

Opskrifter med Parmigiano Reggiano:

Kyllingebryst med Parmaskinke og Parmigiano Reggiano

Hvid risotto

Hvid risotto

Helleflynder med rejer og Parmigiano Reggiano

Pizza med artiskokker

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Parmigiano Reggiano.

Se andre indlæg og opskrifter:

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close