Økologi breder sig

Der findes omkring 37,2 millioner hektar økologisk dyrket landbrugsjord fordelt på hele verden, heraf er lande som Australien, Argentina og USA nogle af de lande som er storforbrugere af økologisk dyrkede fødevarer.

I Italien udgør den økologiske landbrugsjord ca. 1 mio. hektar, eller en procentvis andel på 8,68% af det samlede landbrugsareal. De 1 mio. hektar skal fordeles på lige godt 43.000 producenter af økologiske landbrugsprodukter fordelt over hele Italien.

Italienerne har da også indenfor de sidste år fået øjnene mere op for økologiske fødevarer, og udvalget bliver da også efterhånden større og større på de lokale markeder samt i supermarkederne. Det er ikke kun indenfor de friske fødevarer men også mere tørre produkter som økologisk pasta, brød, kiks samt drikkevarer. Men der er stadig lang vej til et udvalg som det der findes i blandt andet Danmark, hvor ordet økologi nærmest er blevet et modebegreb og udbuddet er helt enormt indenfor både fødevarer, beklædning og ting til huset.

Italienerne har nok været noget længere tid om at tage ideen om økologi til sig, men det kan måske også være svært i et land hvor mange familier har haft tradition for at være selvforsynende når det gælder maden til hele familien. Det har været helt normalt at man dyrker sine egne grøntsager, har frugttræer, køber kødet hos den lokale slagter eller direkte på gården hvor dyrene er vokset op, olivenolien kommer fra oliventræerne i baghaven og mange har derfor ikke haft behov for at købe økologiske fødevarer fordi de kender oprindelsen af den mad som de spiser.

De lande hvor der i dag købes flest økologiske produkter og hvor der nok også findes det største udvalg af økologiske varer er blandt andet Danmark, Schweiz og Østrig.

Del: