Kulde og hagl påvirker æblehøsten

Af : | 0 Kommentarer | On : 1. september 2012 | Kategori : Fødevarer, Made in Italy

Kulde i foråret og hagl i juli måned har ikke gjort det nemt for æble-producenterne i området Valtellina i det nordlige Italien, de dårlige vejrforhold i de første kritiske perioder af æblernes udvikling har reduceret årets produktion med 30-40%.

Situationen er den samme for andre områder i Italien, hvor der dyrkes æbler – i Ponte forventede producenterne at skulle høste omkring 7 tons æbler men som situationen ser ud på nuværende tidspunkt hvor høsten er ved at være afsluttet, bliver det kun til knap 4.7 tons. Ud af disse er blot ca. 1 tons velegnet til detailsalg, resten vil blive brugt til fremstilling æblemost og juice.

Mange af årets høstede æbler har fået fysiske skader som gør at de ikke kan sælges i butikkerne, kulden har nemlig medført at æblerne har fået brune striber som ikke gør dem velegnet til andet end til æblemost mv.

I de kommende dage vil producenterne begynde at plukke sorten Golden Delicious, hvorefter det bliver tid til sorten Stark.

Området Valtellina i det nordlige Lombardiet, er den største producent af æbler i regionen, og her produceres i omegnen af 400.000 tons !!! æbler om året. Siden 2010 har æblerne fra lige præcis dette område fået den fornemme titel IGP, et kvalitets-stempel som betegner deres geografiske område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close