Franskmændene kan godt lide italienske oste

Af : | 1 Kommentar | On : 15. marts 2010 | Kategori : Fødevarer

Franskmændene svigter deres egne oste som for eksempel Brie, Camembert og Roquefort til fordel for de italienske oste.

Det er især italienske oste som Parmigiano Reggiano og Grana Padano som triller ind over landegrænsen til Frankrig, i løbet af 2009 blev der solgt 10% mere ost til franskmændene end året før.

Det kunne godt se ud som om at italienerne er ved at komme foran franskmændene i deres indbyrdes kamp om produktion af spændende og delikate oste.

Der er ingen tvivl om, at italienske oste er populære i mange lande inklusiv Danmark, hvor vores oste-sortiment udvider sig lidt efter lidt, og italienske oste som Gorgonzola og Pecorino bliver en større del af vores hverdag.

Men jo mere populær en vare er, jo større er risikoen selvfølgelig også for at andre vil have del i denne succes og begynder at producere kopier af de kendte varer.

Nogle af de italienske oste som nok må anses for at være mest populære på verdensplan, og hermed også genstand for ulovlig kopiproduktion, er blandt andet:

  • Parmigiano Reggiano
  • Grana Padano
  • Provolone
  • Asiago
  • Gorgonzola
  • Fontina
  • Pecorino

På den franske side omfatter det oste som:

  • Roquefort
  • Mont D’or
  • Cantal
  • Munster
  • Neufchatel
  • Reblochon
  • Brie
  • Camembert

Vidste du, at der i Italien faktisk findes 460 forskellige oste ? og at 37 af disse oste har opnået deres helt eget kvalitets-stempel.

Skriv en Kommentar

  1. skrevet af peter neustrup d. 6. april 2010

    hvis man gerne vil vide mere om Italienske oste og deres klassificering skal man købe Rie Bobergs prisbelønnede bog:
    Italienske Oste.

    Peter Neustrup

     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close