En kiwi om dagen…..

Af : | 0 Kommentarer | On : 25. februar 2011 | Kategori : Fødevarer

De fleste kender udtrykket “et æble om dagen holder lægen væk”, nu kan du istedet sige “en kiwi om dagen holder lægen væk” på grund af dets høje indhold af c-vitaminer, som faktisk er højere end i citrusfrugter.

C-vitaminer er supergodt for vores immunsystem, forbedre cirkulationen samt løse problemer som forstoppelse og andre problemer med mave-tarmkanalen.

I Italien har kiwi-frugten mest været kendt i det nittende århundrede som en prydsplante, og først langt senere er den blevet dyrket mere intensivt fordi den har formået at tilpasse sig til de italienske vejrforhold og terrænet. Samtidig fandt man ud af at frugten rent faktisk godt kunne spises og at den smagte godt.

Navnet stammer fra New Zealands nationalsymbol – en lille fugl som ikke er istand til at flyve, og frugten kom til landet fra Kina hvor den havde været kendt i mere end 700 år.

Kiwi-frugten er på størrelse med et stort hønseæg, med en tynd, brun skræl med små hår på ydersiden – kødet er lysegrønt eller gulligt med en masse små sorte kerner.

Dyrkning af kiwi er lidt omstændigt idet der både findes han og hunplanter, men det er kun hunplanterne som bærer frugt efter at de blevet bestøvet af hanplanten. Planterne kræver hård beskæring for overhovedet at give et rimeligt udbytte, så det kræver hårdt arbejde og en vis tålmodighed at være kiwi-frugt dyrker.

Frugten spises for det meste frisk som den er eller i desserter, men kan også sagtens anvendes til marmelader. Derudover har frugten også en række gavnlige egenskaber for kroppen, og især god til ansigtsbehandlinger hvor den er god for huden.

Italien er idag den største producent af kiwi-frugter, hvilket nok kommer som en overraskelse for mange, dog er italienerne skarpt forfulgt af New Zealand.

Se andre indlæg og opskrifter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close