Chokolade er sundt for kroppen…og sjælen

Af : | 0 Kommentarer | On : 4. april 2011 | Kategori : Det italienske køkken, Fødevarer

Elsket af mange, hadet af få – det kan vist kun være chokolade der er tale om her.

Hvem elsker ikke et lækkert stykke chokolade som bare smelter i munden – ren nydelse for krop og sjæl, det er næsten til at blive helt salig af bare ved tanken.

Duften af chokolade er med til at oplevelsen perfekt, den søde, kompakte duft af chokolade – mums.

Selvom vi konstant bliver bombarderet med advarsler om at vi skal undgå at spise det ene og det andet, og blandt andet får at vide at chokolade er fedende og usundt så har chokolade også nogle sunde egenskaber.

De første spor af kakao går helt tilbage til år 6000 før Kristus, hvor kakaobønnen blev brugt til at danne grundlag for de første former af chokolade.

Det var Maya-indianerne som var de første til at sætte dyrkning af kaffebønner i system, og de kaldte det “mad for guderne”.  I lang tid var chokoladen udelukkende en spise for de rige og velhavende, en eksotisk spise som man mente havde magiske og helbredende evner.

Efterhånden blev chokoladen mere udbredt og almindelige borgere kunne også få del i denne velsmagende delikatesse, takket være de fabrikker som så småt begyndte at dukke op i blandt andet Italien. Firmaet Caffarel Torino kom i 1852 på markedet med den senere så verdensberømte Gianduiotto, en fløjlsblød chokolade som er karakteristisk ved sin form som minder om en båd.

Torino er idag stadig kendt for sine guddommelige Giandui’er som bare smelter på tungen og er ren nydelse.

Til trods for at chokoladen ligger blandt fødevarer med et højt kalorie-indhold, så har den nu også en række gavnlige egenskaber. Det høje indhold af antioxidanter i kakaofrøene er rigtig gavnlig for personer med hjerte-kar sygdomme, men her er der tale om mørk chokolade idet mælkechokolade ikke har et nært så højt indhold af antioxidanter så at det har en virkning på kroppen.

Derudover har chokolade også en positiv effekt på vores koncentration samt fysiske og mentale parathed, idet der opstår en følelse af tilfredshed og ro i sindet som følge af indtagelse af chokolade.

Så udover at være en nydelse så har chokoladen altså også en sundhedsmæssig indvirken, så det er da egentlig ikke så dårligt – så kan det jo godt være at der lige ryger et ekstra stykke indenbords for sundhedens skyld……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close