2 nye italienske DOP’ere på EU’s liste

Af : | 0 Kommentarer | On : 7. maj 2011 | Kategori : Fødevarer, Made in Italy

2 nye italienske fødevarer er blevet optaget på listen over fødevarer som er noget særligt og værd at beskytte. Denne liste omfatter på nuværende tidspunkt 1015 produkter fra hele Europa og indeholder de såkaldte DOP og IGP-fødevarer, det vil sige egnsspecifikke fødevarer som er helt specielle og unikke.

De ny-optagne medlemmer er Farina di Castagne della Lunigiana – kastanjemel og Formaggella del Luinese – ost, begge er optaget på listen over DOP-fødevarer.

Kastanjemel fra Lunigiana kommer fra provinsen Massa Carrara i Toscana, lige præcis i dette område er betingelserne helt optimale for dyrkning af kastanjetræer og kastanjerne opnår her lige den rette form for sødme takket være klimaet og det bakkede terræn. Træerne gror da også i 1000 meters høde.
Melet males på gammeldags møller som giver en mere let og konstant maling, hvorved det færdige mel bliver meget elastisk og luftig, samt bevarer den gode smag.

Osten Formagella del Luinese, er en gedeost som produceres i området Alto Varesotto og er en klassisk ost i området.
Osten laves på 100% frisk og rå gedemælk, og er en mellemblød ost som lagres i minimum 20 dage.

Det område hvor osten bliver lavet, omfatter omkring 70 små kommuner, hvoraf nogle deler grænser med Schweiz i den naturlige form af søen Varese. Området er beliggende i et bakket og bjergrigt terræn, hvor gederne kan gå frit omkring det meste af sommeren og give god smag til den færdige ost.

Osten har fået sit navn fra en af de 4 kommuner som producerer mest af osten, nemlig kommunen Valli del Luinese.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close