Zeppole – en napolitansk fristelse

Efter pizza og spaghetti, er zeppole nok også en af de napolitanske specialiteter som er mest kendt udover hele verden – der findes ikke en cafe i Italien eller i New York som på et eller andet tidspunkt har haft denne dessertkage på menukortet.

Zeppole er en friturestegt rund kage, som egentlig minder om den amerikanske donut og som herefter fyldes med creme, pyntes med flormelis, og et syltet kirsebær på toppen.

Den findes også i en variant der bages i ovnen, og laves som vandbakkelser, som fyldes med creme og herefter pyntes de på traditionel måde med flormelis og syltet kirsebær.

Fyldet kan derudover også bestå af en chokoladecreme eller en creme med ricotta-ost.

Kagen kaldes “zeppole di San Giuseppe” fordi den traditionelt spises d. 19. marts som er mærkedag for helgenen San Giuseppe. Kagen laves også i mini-format som denne dag bruges som gaver, eller sælges fra små boder på gaderne.

Det er en lækkerbidsken, men også en kage som du kun kan spise en enkelt eller to af, fordi den samtidig også er noget bastant i det og hurtigt lægger en meget god bund i maven. Så selvom lækkersulten måske siger at du godt lige kan nappe en kage til, så siger maven hurtigt stop…og det er nok også meget godt, for det kan hurtigt blive for meget af det gode uanset hvor indbydende de nu engang ser ud.

Del: