Er det en skrøne at pasta feder ?

Af : | 0 Kommentarer | On : 20. november 2016 | Kategori : Det italienske køkken

Det er en af de ting som vi har hørt et utal af gange, nemlig at pasta feder !! at spise pasta kan da ikke være meget anderledes end at spise ris eller kartofler. Nej, det er det heller ikke – det kommer jo også meget an på hvad du spiser til din pasta men sådan er det jo også med så mange andre ting. Det nytter heller ikke noget at spise masser af kartofler, hvis du overøser dem med fed sovs, så er du lige vidt selvom du kan overbevise dig om at du har spist en masse grøntsager.

Hvis man skal se sådan mere sundhedsmæssigt på det, så ligger pasta heller ikke i den lave ende af kalorie-skalaen. Det har et forholdsvist højt indhold af kalorier så der er grund til at holde øje med størrelsen af de portioner som du spiser. Men nu skal du ikke gå helt i panik over ikke at måtte spise mere pasta.eller måske bare en lillebitte portion, for sådan skal det heller ikke forståes.

Pastaen skal bare ikke spises som én stor portion men i stedet skal der godt med grøntsager til, det kan enten være en lækker tomatsauce, kødsauce med blandt zucchini eller revne gulerødder. Der er faktisk rigtig mange muligheder, internettet vrimler med inspiration og spændende opskrifter.

Så der er godt nyt, spis bare pasta – men spis det sammen med en masse grøntsager eller måske som en mindre ret før hovedretten, ligesom italienerne. For italienere så udgør pastaretten ikke hovedmåltidet, men er en del af det samlede måltid som består af den traditionelle tallerken med en pastaret og herefter kommer hovedretten.

Mange danskere har dog taget pastaen så meget til sig, at det for mange udgør selve hovedmåltidet. Dertil kommer at en pastaret for mange danskere skal være dækket af en ostesauce, kødsauce eller lignende, det vil sige at den nærende pasta som oftest overdænges med en fed sauce. Hvilket er stik modsat hvordan en pastaret spises i Italien, og de fleste italienere vil da nok også sige pænt nej tak til sådan en servering, for her handler det om pasta som lige er vendt i en anelse brunet smør, tomatsauce eller lignende. Ikke noget med at pastaen skal sejle rundt på tallerkenen i sauce.

Hjemmelavet pasta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close