Pesto – værd at have på hylden

Med et glas pesto i køkkenet, kan du altid lave et nemt og indbydende måltid på den tid som det tager at koge en portion pasta. Du kan sagtens købe den klassiske pesto i supermarkedet, men det er nu engang meget bedre at lave det selv.

Det tager ikke lang tid at lave en god pesto helt fra grunden. En traditionel pesto genovese laves med friske basilikumblade, pinjekerner, parmesan og/eller pecorino-ost og olivenolie – og det smager supergodt. Men hvorfor ikke prøve nogle af naturens andre råvarer og lave spændende variationer af pesto’en ??

Basilikumbladene kan ligeså nemt erstattes med friske ramsløg, rucola-salat, bredbladet persille eller hvad med en ærte-pesto…Istedet for pinjekerner kan du vælge at bruge mandler, cashewnødder eller valnødder. Udover krydderurterne og nødder skal du også bruge en god olivenolie og revet parmesan eller pecorino-ost til din pesto.

Når du har samlet dine ingredienser, tager det ikke lang tid at tilberede din egen hjemmelavede pesto – du kan selvfølgelig vælge at bruge en morter til at blande ingredienserne, men det hurtigste er nu nok at bruge en blender.

Hvis du alligevel går igang med at lave din egen pesto, kan du lige så godt lave en dobbelt portion, så er der altid noget på lager til et nemt måltid. Opbevar pesto’en i et glas med tætsluttende låg, og sørg for at der altid er et lag olivenolie ovenpå toppen af pesto’en – det konserverer pesto’en. Opbevares i køleskabet hvor den kan holde sig i en uges tid.

Du kan finde opskrifter på den klassiske pesto, rucola-pesto og pesto med ramsløg på følgende links – http://www.italienskvinogmad.dk/recipe/klassisk-pesto/http://www.italienskvinogmad.dk/recipe/rucola-pesto/ og http://www.italienskvinogmad.dk/recipe/pesto-med-ramslog/Pesto Genovese

Del: