Pasta Alfredo

Pasta “Alfredo” al basilico

Et af de klassiske kendetegn for det italienske køkken, og mere enkelt bliver det ikke. Retten kræver blot 3 ingredienser, nemlig fettuccine, smør og Parmigiano Reggiano.

De første nævnelser om retten kommer fra år 900, hvor den blev serveret på 2 af Rom’s restauranter – Alfredo alla Scrofa og Il Vero Alfredo all’Augusteo.

Pasta Alfredo

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Primo
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 340 gr frisk fettucine med æg
  • 120 gr smør
  • 120 gr Parmigiano Reggiano
  • 10 blade frisk basilikum
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde til at koge med letsaltet vand. Når vandet koger, kommes fettuccine i gryden og koges i ca. 5 minutter eller ifølge anvisninger på pakken.
  • Smelt smørret i en pande, lad det bruse op og blive gyldent ved svag varme. Tag panden fra varmen, og tilsæt groftrevet Parmigiano Reggiano samt 1 spiseske kogevand fra pastaen. Lad osten smelte og rør så det bliver en cremet konsistens.
  • Hæld kogevandet fra fettuccine'en og kom pastaen over i panden med det vand som hænger ved. Vend rundt i ostesaucen, så det er godt fordelt.
  • Vend de friske basilikumblade i pastaen og server.

Andre artikler

Back to top button