Slow Food fylder 30 år

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Made in Italy | Tags : , , , , , , ,

Du vil nok nikke genkendende til at have set logoet med sneglen, men er du så også klar over hvad det står for og hvilken betydning det har i Italien. Slow Food-organisationen blev startet for 30 år siden – i 1986 som et modsvar til den hastigt voksende fastfood-industri, hvor ... mere

Se mere

Den italienske Panna Cotta

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det italienske køkken | Tags : , , , , ,

Panna Cotta er et af synonymerne med Italien og det italienske køkken, ikke mindst i selskab med klassikerne Tiramisu, pizza og lasagne. Oversat betyder det “kogt fløde”, og det er også lige præcis hvad det er. Hvis man skal sammenligne med danske desserter så er det nærmest nok en dansk ... mere

Se mere

Bresaola

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Fødevarer, Salame | Tags : , , , , ,

Til et traditionelt italiensk måltid, hører altid et indbydende udvalg af landets lækre pålægsprodukter. Det kan være et godt udvalg af forskellige pølser, mortadella, prosciutto di Parma, prosciutto crudo og ikke mindst bresaola. I tidligere tider, inden køleskab og dybfryser var opfundet skulle indbyggerne have opbevaret og konserveret deres fødevarer, ... mere

Se mere

Italienske krydderurter

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Fødevarer | Tags : , , , , , , , ,

En velassorteret krydderhave er et must, hvis du kan lide at lave italiensk mad, og gerne laver det ofte. Italienerne kan rigtig godt lide at give maden smag og det gøres på bedste vis med at bruge forskellige krydderurter. Nu bliver det selvsagt også meget nemmere, når klimaet gør at ... mere

Se mere

Det italienske køkken: En tur til Veneto

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det regionale køkken | Tags : , , , , ,

Blandt alle regionerne i Italien, er Veneto nok den af regionerne som markerer sig bedst med et helt unikt og traditionelt køkken, som er kendt og elsket af Italiens-freaks af alle nationaliteter. Veneto er en region som egentlig ikke behøver yderligere præsentation, takket være dens kendte vine, gastronomi, Dolomitterne og ... mere

Se mere

Opbevaring af vin

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Alt om vin | Tags : , , , , , , ,

Hvis du kan lide at samle på gode vine og gerne vil have mulighed for at kunne nyde synet og ikke mindst smagen af dine vine, så kan det til tider være svært at finde plads til det voksende antal flasker. Det er ikke alle der har den perfekte, kølige ... mere

Se mere

Anmeldelse: Norditalien for livsnydere

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Rejseguider | Tags : , ,

Anders Grøndahl har begået endnu en bog i rækken af indbydende bøger om Italien og landets madkultur. Bogen er nok mest en billedbog for voksne, ikke at der ikke er tekst i den, for det er der. Men det er den type bog hvor man som læser hurtigt falder pladask ... mere

Se mere

Pasta er ikke bare pasta

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det italienske køkken, Fødevarer | Tags : , , , , , , , , ,

Pasta og Italien det hænger uløseligt sammen, hvem kan forestille sig et Italien uden pasta – det er bare en tanke som forekommer helt uvirkelig. Italienerne elsker deres pasta, og de får nærmest pasta ind med modermælken. Der er stor forskel på hvilke typer af pasta der kommer fra hvilke ... mere

Se mere

nutella, nutella, nutella

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det italienske køkken | Tags : , , , , ,

De fleste danskere kender glassene med det brune, cremede smørepålæg – Nutella. Mange tror fejlagtigt, at dette brune pålæg kommer fra Tyskland, da man jo kan købe det til ingen penge i de fleste tyske grænsebutikker. Men virkeligheden er, at nutella kommer oprindeligt fra Piemonte i det nordlige Italien, hvor ... mere

Se mere

Fuldkornspasta er sundere

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Indkøbsguide | Tags : , ,

Visse ting passer bare bedre sammen end andre, som når et par sko og et sæt tøj bare hører sammen, og som når visse ingredienser smelter sammen og bliver til yndlingsretter. Fuldkornspasta er ingen undtagelse, og med sin nøddeagtige og lidt mere smagfulde karakter, kan det betale sig at udnytte smagen til ... mere

Se mere
Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close