Anmeldelse: Norditalien for livsnydere

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Rejseguider | Tags : , ,

Anders Grøndahl har begået endnu en bog i rækken af indbydende bøger om Italien og landets madkultur. Bogen er nok mest en billedbog for voksne, ikke at der ikke er tekst i den, for det er der. Men det er den type bog hvor man som læser hurtigt falder pladask ... mere

Se mere

Pasta er ikke bare pasta

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det italienske køkken, Fødevarer | Tags : , , , , , , , , ,

Pasta og Italien det hænger uløseligt sammen, hvem kan forestille sig et Italien uden pasta – det er bare en tanke som forekommer helt uvirkelig. Italienerne elsker deres pasta, og de får nærmest pasta ind med modermælken. Der er stor forskel på hvilke typer af pasta der kommer fra hvilke ... mere

Se mere

nutella, nutella, nutella

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det italienske køkken | Tags : , , , , ,

De fleste danskere kender glassene med det brune, cremede smørepålæg – Nutella. Mange tror fejlagtigt, at dette brune pålæg kommer fra Tyskland, da man jo kan købe det til ingen penge i de fleste tyske grænsebutikker. Men virkeligheden er, at nutella kommer oprindeligt fra Piemonte i det nordlige Italien, hvor ... mere

Se mere

Fuldkornspasta er sundere

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Indkøbsguide | Tags : , ,

Visse ting passer bare bedre sammen end andre, som når et par sko og et sæt tøj bare hører sammen, og som når visse ingredienser smelter sammen og bliver til yndlingsretter. Fuldkornspasta er ingen undtagelse, og med sin nøddeagtige og lidt mere smagfulde karakter, kan det betale sig at udnytte smagen til ... mere

Se mere

Hvad er forskellen på Parmigiano og Pecorino ?

Af: Italiensk Vin & Mad | 1 Kommentar | | Kategori: Fødevarer, Ost | Tags : , , , , ,

Parmesan eller Pecorino – det vrimler med navne på italienske oste og ofte minder de om hinanden i konsistens og ikke mindst i udseende. Men der er forskel, og det er lige med at kende de detaljer som gør de to oste forskellige, og med hver sine særpræg. Begge oste ... mere

Se mere

Det italienske køkken: En tur til Sardinien

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det regionale køkken | Tags : , ,

Navnet på den italienske ø Sardinien kan måske lede tankerne hen på sardiner, den klassiske lille italienske fisk. Det kunne der da også godt være noget om for når det gælder mad, så er fisk og alt fra havet en vigtig del af det lokale køkken. Udover en særdeles fascinerende ... mere

Se mere

Rabarber

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Frugt, Fødevarer | Tags : , , , ,

Mange danskere kender rabarber fra deres egen have eller i en ældre have, hvor planten tidligere nærmest var fast inventar. Når den først er plantet så passer den sig selv, og så er det bare at plukke de lange røde stilke som gavmildt igen og igen bliver ved med at ... mere

Se mere

Risotto’ens historie

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det italienske køkken | Tags : , , , , ,

Italien er kendt som det land hvor pastaen er født og hører hjemme, men landet har også stor tradition for flere risretter, men hvordan kom der egentlig ris til Italien og hvordan startede dyrkningen af ris i især Lombardiet ? Vi formoder, at ris oprindeligt har fundet vej til landet ... mere

Se mere

Hvidløg

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Fødevarer, Grøntsager | Tags : , ,

Hvem kender ikke den umiskendelige pikante duft af hvidløg, en duft som er helt speciel og som gør hvidløg til et meget brugt og værdsat krydderi. Det mere videnskabelige navn for hvidløg er – Allium Sativum, hvilket ikke lige minder om ordet hvidløg, så hvor det stammer fra vides ikke. ... mere

Se mere

Tilbered den perfekte risotto

Af: Italiensk Vin & Mad | 5 Kommentarer | | Kategori: Kokkeskole | Tags : , , , , ,

Det er meget nemt at tilberede en klassisk risotto, men det er værd at være opmærksom på et par enkelte forhold som lige kan sætte prikken over i’et på din risotto: Undlad at skylle risene før de bruges, hvis du skyller risene vil en del af den stivelse som findes ... mere

Se mere
Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close