Polenta – de fattiges kost

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Fødevarer, Pasta og ris | Tags : , , , , , , , , ,

Bølgende majsmarker, der strækker sig så langt øjet rækker – det er det syn som møder mange når der køres rundt i store dele af Italien. Det er dog et syn som vi oftest møder i det centrale og især den nordlige del af landet. Udover at blive brugt til ... mere

Se mere

Italiens figner

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Frugt, Fødevarer | Tags : , , , , , , , , , , ,

Det er sommertid og med den italienske sommer følger også modne figner. Store gamle træer som bugner af modne figne er et helt normalt syn i primært den nordlige del af Italien. Fignerne modner fra juli og frem til september måned, perioden kan dog variere afhængig af klima og type. ... mere

Se mere

Kalender over mad- og vinarrangementer i Italien

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det sker... | Tags : , ,

Italienerne elsker god mad og er interesseret i hvor maden kommer fra – det er der ingen tvivl om. De benytter samtidig enhver anledning til sammenkomster, hvor mad og drikke udgør en ikke uvæsentlig del. Derfor kan man i Italien finde et hav af arrangementer, festivaller mv. i løbet af ... mere

Se mere

Det italienske køkken: En tur til Toscana

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det regionale køkken | Tags : , , , , ,

Toscana er på madsiden blandt andet kendt som et stort vinområde med rødvine som Chianti, Brunello og hvidvinen Frascati, men regionen er også kendt for et bredt varieret køkken som byder på lidt af hvert. Her er noget for enhver smag, både når det gælder smagfulde kødretter eller hvis det ... mere

Se mere

8 gode råd når du koger pasta

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Italiensk livsstil | Tags : , , , , ,

Danskere er meget glade for pasta og italiensk mad, dog er danskere ikke vokset op med den italienske madlavning og har ikke den samme medfødte eller indbyggede fornemmelse for pasta som en ægte italiensk mamma har. Pasta er ikke bare en pose med pastaskruer eller pastapenne, men er en hel ... mere

Se mere

Slow Food fylder 30 år

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Made in Italy | Tags : , , , , , , ,

Du vil nok nikke genkendende til at have set logoet med sneglen, men er du så også klar over hvad det står for og hvilken betydning det har i Italien. Slow Food-organisationen blev startet for 30 år siden – i 1986 som et modsvar til den hastigt voksende fastfood-industri, hvor ... mere

Se mere

Den italienske Panna Cotta

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det italienske køkken | Tags : , , , , ,

Panna Cotta er et af synonymerne med Italien og det italienske køkken, ikke mindst i selskab med klassikerne Tiramisu, pizza og lasagne. Oversat betyder det “kogt fløde”, og det er også lige præcis hvad det er. Hvis man skal sammenligne med danske desserter så er det nærmest nok en dansk ... mere

Se mere

Bresaola

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Fødevarer, Salame | Tags : , , , , ,

Til et traditionelt italiensk måltid, hører altid et indbydende udvalg af landets lækre pålægsprodukter. Det kan være et godt udvalg af forskellige pølser, mortadella, prosciutto di Parma, prosciutto crudo og ikke mindst bresaola. I tidligere tider, inden køleskab og dybfryser var opfundet skulle indbyggerne have opbevaret og konserveret deres fødevarer, ... mere

Se mere

Italienske krydderurter

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Fødevarer | Tags : , , , , , , , ,

En velassorteret krydderhave er et must, hvis du kan lide at lave italiensk mad, og gerne laver det ofte. Italienerne kan rigtig godt lide at give maden smag og det gøres på bedste vis med at bruge forskellige krydderurter. Nu bliver det selvsagt også meget nemmere, når klimaet gør at ... mere

Se mere

Det italienske køkken: En tur til Veneto

Af: Italiensk Vin & Mad | 0 Kommentarer | | Kategori: Det regionale køkken | Tags : , , , , ,

Blandt alle regionerne i Italien, er Veneto nok den af regionerne som markerer sig bedst med et helt unikt og traditionelt køkken, som er kendt og elsket af Italiens-freaks af alle nationaliteter. Veneto er en region som egentlig ikke behøver yderligere præsentation, takket være dens kendte vine, gastronomi, Dolomitterne og ... mere

Se mere
Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close