Vinlegenden Aldo Conterno er død

Et af de helt store navne indenfor vinens verden i Italien, er gået bort – det er producenten Aldo Conterno fra Monforte d’Alba i Piemonte som onsdag d. 30/05 2012 døde i en alder af 80 år.

Han var tredie generation i en familie, hvis navn i stor grad har sat sit præg på de piemontetiske vines historie. Familiens første vin på flaske så dagens lys tilbage i 20’erne, hvor det var bedstefar Giovanni som stod for familiens vingård, herefter var det faderen Giacomo som overtog vinproduktionen på familiens gård.

I midten af 50’erne fik Aldo dog lyst til at se verden og drog til USA med det mål at starte sin egen vingård, det lykkedes også i Californien men i starten af 60’erne vendte han dog alligevel hjem til Italien.

Hjemme i Italien arbejdede han i en årrække på familiens vingård sammen med sin bror, men trangen til at skabe sit eget var stadig stor så han købte sin egen vingård, som han døbte Aldo Conterno Poderi. Fra dag et var det en succes, og vinene kom fra nogle af de mest betydningsfulde områder – Bussia Soprana og Romirasco, Cicala og Colonello Cru er blevet rene myter. En af de mest kendte vine fra Aldos hånd er nok Gran Bussia Riserva – en vin som får lov til at ligge hele 7 år i kælderen før den kommer på markedet og udelukkende laves i de år hvor druerne er af ypperste kvalitet.

Aldos 3 sønner – Giacomo, Stefano og Franco skal nu føre familiens vingård videre efter faderen som vil føre gården videre i faderens ånd.

Del: