Auktion for de bedste Barolo’er

Barolo-auktionen er blevet en fast tradition på Castello di Barolo som ligger i Barolo i regionen Piemonte. Auktionen afholdes for 12. gang d. 13. marts og det er imponerende rammer som i år lægger lokaler til auktionen, der finder sted på det nye vinmuseum WiMu.

Vinmuseet åbnede for få måneder siden og er indrettet i Castello di Barolos historiske lokaler med udsigt over de kendte vinmarker omkring byen Barolo. Museet er nu for første gang vært ved en international begivenhed.

Auktionen bliver transmitteret live via satellit til restauranten H-One i Hong Kong og restaurant Garibaldi i Singapore.
Alle de penge som kommer ind fra salget af vine, går til et velgørende formål – og i år er valget faldet på Don Bosco Skolen i Cambodja, hvis leder oprindeligt stammer fra Piemonte. Skolen lægger stor vægt på at de unge lærer om blandt andet gastronomi og turisme, som kan være med til at give dem en fremtid.

Der er i alt udvalgt 40 topproducenter af Barolo til at deltage i auktionen med deres vine, hele arrangementet vil have stor international opmærksomhed.

Ingen vin uden lidt mad, så selvfølgelig vil der være et udvalg af små lækre mundhapsere som er afpasset til de kraftfulde vine.

Efter auktionen vil der på slotspladsen være en markedsplads med boder som byder på traditionelle piemontetiske specialiteter eller få en snak med de lokale producenter og sommelier.

Del: